Posts

Showing posts from May, 2018

Dimineti magice

Image
  Rezultatul a 3 dimineți consecutive , in care ceasul suna la ora 3:45 si nu simțeai oboseală.  În fiecare zi, un răsărit diferit față de precedentul și noi provocări. Enjoy   Liniar Insule în ceață      Culorile vii ale dimineții           Înainte de răsărit, în zona Preluci          Grajd in Munții Bârgăului        Gospodărie din Munții Bârgăului Vedere spre Munții Rodnei din Pasul Tihuța           Grajd in Munții Bârgăului        Somnorosul de la prima oră     Valea Iliuței, la primele raze     Înainte de răsărit, spre Oușorul Dornelor  La colțul gardului        Satul Ciosa, Munții Bârgăului     Copacul din zori           Răsărit peste Munții Bârgăului    Priviri "de sus"   2 fotografi si un copac Dimineaț, pe rouă  Simetrie de Ardeal Cursa Doha- Chicago, alt 9300 m          Elicopter Armata Română

Când prognoza meteo spune să stai acasă iar instinctul ți-e răsplătit

Image
Te trezesti brusc, la miezul noptii si in minte iti apar rhododendroni,  capre negre, marmote , nori, furtuni.  Ce faci?  Iti spun eu: te ridici din pat, suni un prieten si pleci in cautarea lor. 

Cocosul de mesteacan (Lyrurus tetrix) in Romania

Image
Aventura din Muntii Rodnei , Muntii Suhard si Muntii Maramuresului Parte din Gasca Wildlife Septimiu , Victor Cu sufletul au fost alaturi de noi si prietenii nostrii : Nicu , Cristina , Liviu , Bubu , Stelica In cautarea cocosului de mesteacan       Cocoşul de mesteacăn este o specie caracteristică zonelor de la limita superioară a pădurilor montane cu arbori rari. Lungimea corpului este de 40-58 cm şi are o greutate medie de 1000-1450 g pentru mascul şi 750-1110 g pentru femelă. Anvergura aripilor este cuprinsă între 76-82 cm. Masculul este mai mic decât cocoşul de munte ( Tetrao urogallus ) şi în zbor i se văd dungile albe de pe aripi. Adulţii au înfăţişare diferită. Masculul are un penaj lucios, albastrui-negru şi penele cozii îndoite în formă de liră, care în zbor se desfac în furculiţă. Femela este maronie. Se hrăneşte cu frunze, muguri (preferă mugurii de mesteacăn), seminţe de pădure, fructe, insecte şi larvele acestora.